Renske Schilt bij een portret in de maak van haar overgrootmoeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Schilt bij een portret in de maak van haar overgrootmoeder. © Robin Hilberink

Net lekker bezig en nu is Renske uit Hengelo met een portret van haar moeder al in de running voor een prestigieuze prijs

HENGELO - Het talent was er altijd al. Renske Schilt zag het niet zo. Ze kijkt liever naar anderen. Op zoek naar een verstilde blik. Of een fijne lichtinval. Voor een mooi portret. Sinds drie jaar maakt ze er echt werk van. En nu al is ze genomineerd voor een grote landelijke prijs. „Je stopt er altijd iets van jezelf in.”

 1. Wandelvierdaagse zat er nooit in, maar nu loopt Thijs uit Hengelo met ouders en broertje wel mooi de Nierdaagse
  PREMIUM

  Wandelvier­daag­se zat er nooit in, maar nu loopt Thijs uit Hengelo met ouders en broertje wel mooi de Nierdaagse

  HENGELO - De vierdaagse lopen, zit er ook dit jaar niet in. Daarom bedacht de Nierstichting een alternatief: de Nierdaagse. Een sponsorloop, geheel naar eigen smaak in te vullen, om geld in te zamelen voor meer onderzoek. Denise Beerents, Stefan Huisman en hun zonen Thijs (9) en Julian (7), doen mee. Omdat ze uit eigen ervaring weten wat leven met een nierziekte inhoudt.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”