Cöordinator Gerda Kievitsbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Cöordinator Gerda Kievitsbosch © Robin Hilberink

Nieuw in Twente en de Achterhoek: centrum voor ongeneeslijk zieken met levensvragen

HENGELO - Ongeneeslijk zieken die worstelen met levensvragen konden vroeger bij de pastoor of de dokter terecht. Maar artsen zijn razend druk en de kerk heeft aan positie ingeboet. Daarom is deze week een centrum voor levensvragen voor Twente en de Achterhoek opgericht.

Het centrum heet Willem, Hart voor Levensvragen en is bedoeld voor 50-plussers die worstelen met zingeving en verder voor iedereen die is gediagnosticeerd met een ongeneeslijke ziekte en zijn naasten. De initiatiefnemer voor de oprichting is de organisatie Netwerken Palliatieve Zorg Twente (NPZTwente).

Gerda Kievitsbosch vertelt namens de netwerken dat de wens om een centrum op te richten, al vele jaren leeft. „Het is nu daadwerkelijk mogelijk geworden, omdat het ministerie van VWS een subsidie van vier ton voor Twente en de Achterhoek ter beschikking heeft gesteld voor geestelijke verzorging.”

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.