HENGELO - Jan Huiskes wilde het voormalige stadskantoor ombouwen tot woningen voor 1- en 2 persoonswoningen die betaalbaar zijn. Hengelo heeft daar een groot tekort aan. Maar het plan sneuvelde.
Volledig scherm
PREMIUM
HENGELO - Jan Huiskes wilde het voormalige stadskantoor ombouwen tot woningen voor 1- en 2 persoonswoningen die betaalbaar zijn. Hengelo heeft daar een groot tekort aan. Maar het plan sneuvelde. © Lars Smook

Nieuwe politieke partij Hengelo richt zich op betaalbaar wonen voor lage-inkomensgroep

HENGELO - Zo vaak riep Jan Huiskes (72) dat het anders moest in de politiek. Met zijn zojuist opgerichte politieke partij R3 hoopt hij na de verkiezingen in maart in de gemeenteraad te komen. „Als de politiek niet wil luisteren, moet ik het zelf maar doen”, zegt hij.

  1. De bijzondere kunst van Wynand (61) uit Hengelo: ‘Ik heb dit ook naar minister Grapperhaus gestuurd’
    PREMIUM
    Met video

    De bijzondere kunst van Wynand (61) uit Hengelo: ‘Ik heb dit ook naar minister Grapper­haus gestuurd’

    HENGELO - Anderhalf jaar geleden kon minister Grapperhaus zich op zijn bruiloft niet aan de door hemzelf gepredikte anderhalve meter afstand houden. Het leverde hem, naast bakken vol kritiek, ook een merkwaardig cadeau op. Van een bijzondere kunstenaar uit Hengelo, wiens werk nu te zien is op de Art Brut Biennale. „Ik kreeg een boek met een handgeschreven voorwoord terug, als bedankje.”