Volledig scherm
De nieuwe vestiging van horecagroothandel Hanos in Hengelo zorgt voor ruim honderd nieuwe banen. © Jan Ankoné

Nieuwe vestiging Hanos in Hengelo klaar voor de start

HENGELO - De nieuwe vestiging van horecagroothandel Hanos in Hengelo is klaar voor de start. Aanstaande maandag verricht burgemeester Sander Schelberg de officiële opening.

Het is de twintigste vestiging van het snel groeiende familiebedrijf uit Apeldoorn. De komst van Hanos naar Twente zorgt voor ruim honderd nieuwe arbeidsplaatsen. Vestigingsmanager is Frits Hulshof, voormalig eigenaar van hotel De Zwaan in Delden en hotel Het Ros van Twente in De Lutte.

30 miljoen

De nieuwbouw van Hanos bevindt zich op een prominente plek bij de afslag van de A1: op de hoek van de Rondweg en de Europalaan, tegenover Ikea. De totale investering bedraagt circa 30 miljoen euro. Het nieuwe pand telt twee verdiepingen, met een oppervlakte van bijna 20.000 vierkante meter. Het parkeerterrein biedt plaats aan circa 150 auto’s. De toegang is aan de kant van de John Maynard Keynesstraat, naast The Wash Carwash. 

Witte vlek

De directie van Hanos had al langer een oogje op Twente. Het bedrijf streeft naar landelijke dekking. Tot nu toe was Twente een witte vlek en werden de klanten in deze regio bediend vanuit de hoofdvestiging in Apeldoorn.

Assortiment

Hanos Hengelo wordt een ‘complete’ vestiging. Dat wil zeggen: zelfbedieningsgroothandel én distributiecentrum. Horecaondernemers kunnen er onder één dak al hun inkopen doen: food- en non-foodproducten en dranken. Hanos heeft een zeer uitgebreid assortiment, met keuze uit ruim 100.000 verschillende artikelen.

Topkoks

Op de dag van de officiële opening zijn er doorlopend allerlei activiteiten. Zoals masterclasses van topkoks, demonstraties en proeverijen. Tv-presentatrice Nicolette van Dam treedt op als gastvrouw.