Volledig scherm
De politie maakte in april van dit jaar een eind aan een zogenaamde car-meeting op Plein Westermaat. © News United / Jack Huygens

Ondernemers in geweer tegen samenkomst autoliefhebbers op Plein Westermaat in Hengelo

HENGELO - Het had een ontmoeting moeten worden tussen de liefhebbers van auto’s, zaterdagavond op Plein Westermaat in Hengelo. Maar ondernemers van het winkelplein steken er een stokje voor.

Autoliefhebbers, verenigd in All Car Meet Hengelo, willen zich vanavond vanaf 20.30 uur verzamelen bij McDonald’s. De bijeenkomst is bedoeld om ervaringen over auto’s uit te wisselen, wagens te showen en ritjes te maken.

Feestje bij de buurman

Maar de ondernemers van aangrenzende winkels zien geen heil in het evenement en waarschuwen de autofanaten om van hun meeting af te zien. „Het Plein Westermaat is van particuliere eigenaren en niet van gemeente. Je kunt het vergelijken met het organiseren van jouw feestje bij de buurman. Wij hebben handhaving opdracht gegeven het Plein Westermaat voor deze zaterdagavond te sluiten voor jullie publiek”, zo schrijven Van Werkhoven Vastgoed en Makelaars, namens de eigenaars van de winkels op Facebook, als reactie op het auto-event.

Camera-opnames

Ze geven daarbij ook het advies om vooral uit te wijken naar een andere locatie. Als de autoliefhebbers toch komen, dan worden er camera-opnames gemaakt, die kunnen worden gebruikt in een eventuele gerechtelijke procedure. 

Andere locatie

De organisatie van All Car Meet Hengelo heeft blijkbaar begrip voor de kritiek van de ondernemers, want er wordt inmiddels gezocht naar een andere locatie. Welke dat is, is nog niet bekend.

Enkele honderden autoliefhebbers verzamelden zich in april van dit jaar ook  op Plein Westermaat. De politie maakte toen een einde aan het evenement omdat er te veel overlast werd veroorzaakt voor bezoekers. Sommige auto’s reden 80 kilometer per uur, op het plein is 30 toegestaan.