Onverwachte meevaller Hengelose Revue: aannemer fikst euvel aan pand

VIDEOHENGELO - Na anderhalf jaar touwtrekken met aannemer Plegt-Vos over de reparatie van roestplekken, heeft de Hengelose Revue dankzij tussenkomst van De Twentsche Courant Tubantia alsnog zicht op een oplossing.

De Hengelose Revue zat er behoorlijk mee in haar maag. Het eigen pand aan de Torenlaan, tien jaar geleden gebouwd door Plegt-Vos, vertoonde aan de buitenzijde roestplekken op de onderdorpel. De roest komt van binnenuit en werd zo'n anderhalf jaar geleden opgemerkt. De dorpel van gecoat metaal ligt op een betonnen rand. Er zou te weinig ruimte tussen het metaal en het beton zijn.

De gehele onderdorpel dreigt binnenkort helemaal door te roesten. Het revuegezelschap vroeg de aannemer alles te herstellen, maar de garantietermijn van vijf jaar op het plaatwerk was verlopen. Bovendien stelden experts van Plegt-Vos vast dat er geen sprake was van constructie-, montage- of materiaalfouten. Dit ondanks een verzoek van een advocaat die de aannemer hierop aansprak namens de het revuegezelschap.

De revue had intussen eigen experts in de arm genomen die tot een geheel andere conclusie kwamen. Er zouden wel degelijk montagefouten zijn gemaakt. Maar Plegt-Vos bleef tot op heden onvermurwbaar. Reparatie zou wel kunnen, maar dan voor rekening van de revue: 4500 euro. En dat voor een stichting die het liefst alle euro's, die binnenkomen via sponsoring en liefdadigheid, aan revues wil besteden. Zoals het maken van de jaarlijkse voorstelling in de schouwburg.

Bestuurslid Henk Kiewik van de Hengelose Revue: "Een stap naar de rechter had dan voor de hand gelegen, maar dat is voor ons financieel onhaalbaar. Ik heb zoveel mails, uitlatingen, rapporten en reacties van Plegt-Vos bewaard. Ik kwam maar niet door de klantenservice heen. Het was iets als de grote jongen tegen de dwerg, zo voelde het. Ik heb zelfs honderd vrijkaarten aangeboden voor de komende revue, als het bedrijf de roestschade zou repareren. Ook dit wees Plegt-Vos af. Juist omdat de Hengelose Revue zich zeer dienstbaar maakt voor de Hengelose gemeenschap, met tal van activiteiten, voelen wij ons door Plegt-Vos toch wel in de kou gezet."

Vervelende kwestie

De aannemer werd hiermee geconfronteerd door De Twentsche Courant Tubantia en kwam gistermiddag plotseling alsnog met een oplossing. Woordvoerder Jeroen Slaghekke: "Dit is een heel vervelende kwestie. Niet leuk voor beide partijen. Juridisch gezien blijven wij bij ons standpunt. Wij zitten waarschijnlijk goed. Maar dit moet je niet willen. De Hengelose Revue is afhankelijk van bijdragen van de overheid en bedrijven en als je dat dan ook meeweegt moeten we zeggen: we gaan het fiksen voor de revue. Dat betekent dat de kosten van de reparatie voor onze rekening zijn", aldus Slaghekke. "Ik zal contact zoeken met Henk Kiewik en hem dat meedelen. We sponsoren wel meer goede doelen en deze komt er nu bij. Als we daarmee de mensen van de revue heel blij kunnen maken, dan doen we dat."

Bij de Hengelose Revue springen ze een gat in de lucht na deze onverwachte meevaller. Kiewik: "Het is geweldig nieuws voor ons.”

Volledig scherm
Henk Kiewik toont de gaten in de onderdorpel van het pand die ontstaan zijn door roest. © Henk Kiewik