Vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling bij de Erasmusbrug in Rotterdam. ANP ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
Vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling bij de Erasmusbrug in Rotterdam. ANP ROBIN UTRECHT © ANP

Ook dit jaar geen vuurwerkshow in Hengelo: ‘Uitermate teleurstellend’

HENGELO - Ook de komende jaarwisseling is er geen professionele vuurwerkshow in de Hengelose binnenstad. ‘Uitermate teleurstellend’, vindt D66-fractievoorzitter Marc ten Barge.

Het voornemen voor een vuurwerkshow staat in het coalitieakkoord dat ProHengelo, de VVD, de SP en D66 na de lokale verkiezingen van 2018 sloten. 'Wij willen een vuurwerkevenement in de binnenstad en bezien wat daarvan de maatschappelijke effecten zijn', aldus staat in dat akkoord.

Speerpunt

 Het was een speerpunt van D66. „Wij hebben er zelf op aangedrongen om dat in het coalitieprogramma op te nemen. Gezien de grote maatschappelijke discussie over vuurwerk en vanwege de milieuschade vinden wij het een belangrijk thema”, zegt fractievoorzitter Ten Barge.

Veilig en gezellig

D66 ziet een vuurwerkevenement als middel ‘om gezamenlijk, gezellig en veilig het nieuwe jaar in te luiden’. Ten Barge: „We willen zo mensen verleiden daarnaartoe te gaan en zelf minder vuurwerk af te steken.” De vorige jaarwisseling kwam blijkbaar nog te vroeg om zo’n evenement te houden. „Het was te kort dag, dat begrijp ik wel. We zijn echter inmiddels een jaar verder.”

Druk erop

Maar ook dit jaar geen show. De gemeente krijgt het organisatorisch niet op tijd rond, zei wethouder Bas van Wakeren deze week op de politieke markt. D66 laat het er evenwel niet bij zitten. Ten Barge komt volgende maand bij de begrotingsbehandeling met een motie om het college te dwingen werk te maken van een vuurwerkshow in het centrum. „We houden de druk erop.”