Bas Kuiphuis in gesprek met de jongere bewoners van de wijk: „Ik vind het mooi om mensen met elkaar te verbinden. En het is nog mooier als je daardoor echt wat voor ze kunt betekenen."
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Kuiphuis in gesprek met de jongere bewoners van de wijk: „Ik vind het mooi om mensen met elkaar te verbinden. En het is nog mooier als je daardoor echt wat voor ze kunt betekenen." © Cees Elzenga

Op pad met politieman Bas in Hengelo: ‘Klein Driene heeft alles wat het werk van een wijkagent interessant maakt’

HENGELO - Bas Kuiphuis is politieman in hart en nieren. Al 21 jaar bij de politie en sinds 2,5 jaar wijkagent van Klein Driene, in Hengelo. Tijdens een fietstocht door de wijk vertelt hij over zijn werk als wijkagent. „Ik doe alles in het belang van de burger.”

  1. De wondere wereld van privédetectives: ‘Een damestoilet ingaan is raar, maar soms moet het’
    PREMIUM

    De wondere wereld van privédetec­ti­ves: ‘Een damestoi­let ingaan is raar, maar soms moet het’

    Fraudezaken in het bedrijfsleven, kwesties rondom alimentatie, stalking: het zijn tijdrovende onderzoeken, waar de politie niet altijd capaciteit voor heeft. Het alternatief? Een privédetective inschakelen. Niet goedkoop, maar het gebeurt steeds meer, zien ze bij Bravo Recherche in Hengelo. Het bureau leidt daarom nu zelf nieuwe mensen op. „Iedereen wil scoren in dit vak. Dat is gewoon zo.”