Hiske Loomans haar atelier heeft staat aan de rand van Hengelo. Hiske Loomans-de Sonnaville (rechts) en Geke Buis in de boerderij waar kunstenares Hiske Loomans haar atelier heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Hiske Loomans haar atelier heeft staat aan de rand van Hengelo. Hiske Loomans-de Sonnaville (rechts) en Geke Buis in de boerderij waar kunstenares Hiske Loomans haar atelier heeft. © Frans Nikkels Fotografie

Open Ateliers Hengelo: genieten van kunst met 38 deelnemers op 21 adressen

HENGELO - Het werd weer eens tijd, vond een groepje beeldend kunstenaars. De laatste Open Ateliers Hengelo dateert alweer van 2007. Aanleiding een nieuwe start te maken. Van de kant van de kunstenaars is er veel animo: er doen er bijna veertig mee. Ze gooien hun ateliers komend weekend open en iedereen is welkom.

  1. Rechter geeft gelegenheidsdief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’
    PREMIUM

    Rechter geeft gelegen­heids­dief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’

    HENGELO/ALMELO - De gelegenheid maakt de dief. Dat gaat zeker op voor Thomas U. (27). Als hij iets van waarde ziet liggen, is er niet veel voor nodig voordat hij het meeneemt. Zo ook 24 januari dit jaar in Hengelo, als hij een laptoptas ziet liggen in een geparkeerde auto. Hij denkt maar aan één ding: ‘Die wil ik wel hebben.’ De eigenaar van de auto treft even later zijn auto met kapotgeslagen portierraam aan, de laptop is spoorloos.