Filiaalleidster Marieke van Bakkerij Nollen in Hengelo - met doorzichtig mondkapje - met een doosje appelflappen. Oplichter Johan S. probeerde op oudejaarsdag een lading van die lekkernijen, vermoedelijk zonder te betalen, in te slaan. Maar het bedrijf was ondertussen op de hoogte van zijn reputatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Filiaalleidster Marieke van Bakkerij Nollen in Hengelo - met doorzichtig mondkapje - met een doosje appelflappen. Oplichter Johan S. probeerde op oudejaarsdag een lading van die lekkernijen, vermoedelijk zonder te betalen, in te slaan. Maar het bedrijf was ondertussen op de hoogte van zijn reputatie. © Lars Smook

Oplichter Johan S. bestelde nog wat appelflappen in Hengelo en verdween van de radar, tot afgelopen zondag

HENGELO/VLAGTWEDDE - Een vermoedelijk allerlaatste poging om wat geld te pakken was het: de bestelling van een lading appelflappen bij Bakkerij Nollen in Hengelo. Daarna verdween Johan S. van de radar. Tot afgelopen zondag. Een speciaal team van de politie slaagde erin de oplichter, die in Twente een spoor van ellende naliet, te traceren.  

 1. Door Johan S. opgelichte Tim (14) uit Hengelo krijgt ‘salaris’ van anonieme vrouw: ‘Zijn nog goede mensen’

  Door Johan S. opgelichte Tim (14) uit Hengelo krijgt ‘salaris’ van anonieme vrouw: ‘Zijn nog goede mensen’

  HENGELO - Tim (14) uit Hengelo bracht ruim twee maanden folders rond voor Johan S. en kreeg pas, nadat zijn moeder heel kwaad was geworden, een deel van zijn loon. Ondertussen heeft hij bijna al het geld waar hij recht op heeft. Niet dankzij oplichter S., wel dankzij een weldoenster die anoniem wil blijven. „Tim was verdrietig en boos, maar is nu weer een stuk vrolijker”, zegt moeder Carla.
 2. Zeker 20 bedrijven en particulieren krijgen nog geld van ‘ondernemer’ in Hengelo
  PREMIUM

  Zeker 20 bedrijven en particulie­ren krijgen nog geld van ‘ondernemer’ in Hengelo

  ALMELO/HENGELO - Zeker twintig bedrijven en particulieren zeggen te zijn opgelicht door de eigenaar van een cateringbedrijf uit Hengelo. Het balletje kwam aan het rollen toen Westerhuis Verhuur Twente in Almelo foto’s van de man op Facebook zette. Mirjam* uit Hengelo herkende de man meteen. Bij hem bestelde ze haar kerstdiner. Ze kreeg drie bakken met slecht en bedorven eten. „We hebben maar frikandellen gebakken.”