Volledig scherm
De brandweer was snel ter plaatse. © News United | Jack Huygens

Opnieuw brand bij afvalverwerker Twence in Hengelo

HENGELO - Bij afvalverwerker Twence in Hengelo is afgelopen nacht wederom een brand uitgebroken. Een berg afval vloog in brand, vermoedelijk door de warme weersomstandigheden. De brandweer schaalde direct op toen bleek dat er brand was bij Twence.

Dit was namelijk de derde keer in een maand tijd dat er brand uitbrak bij het pand aan de Boldershoekweg. Een maand geleden ontstond er brand in een pand voor gft-afval. Op 30 juni was de grootste brand. Toen brandde een groot gedeelte van het pand met compost af. De schade was toen enorm. Vannacht was de brand snel meester.

Volledig scherm
De branden bij Twence in de afgelopen tien jaar. © Provincie Overjissel
  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.