Volledig scherm
rechtbank Almelo stock © Emiel Muijderman DTCT

Overvallers in Hengelo dreigen vingers van slachtoffers te snijden

ALMELO/HENGELO - Drie overvallers hebben gedreigd de vingers van hun slachtoffer af te snijden. Ook is de man gegijzeld, op 2 november aan de Dennenbosweg in Hengelo.

Die details noemde de officier van justitie bij de aftrap van de strafzaak tegen Nino C. (23) uit Badhoevedorp. Hij zit opgesloten in de gevangenis op Schiphol en beriep zich tot nu toe op zijn zwijgrecht. Ralph Takens, sinds vorige week zijn advocaat, neemt op korte termijn het recherchedossier met hem door om te beoordelen of zwijgen ‘lonend’ blijft.

Een tweede verdachte is al eerder op vrije voeten gesteld. De derde is de Hengeloër K. Hij werd twee dagen na de gewelddadige overval 18 jaar en wordt tot nu toe berecht als minderjarige. De relatie tussen de verdachte overvallers en het vermeende slachtoffer is niet duidelijk.

Sigaret in het oor

Volgens het Openbaar Ministerie werd het slachtoffer met geweld beroofd van een portemonnee, een tasje en bankpasjes. Daarbij zou zijn geslagen, gestompt en getrapt. Er zou een brandende sigaret tegen zijn lichaam en in het oor zijn gedrukt. Gedreigd zou zijn de vingers met een mes af te snijden. Dat heeft de officier van justitie als ‘diefstal met geweld’ op de voorlopige dagvaarding gezet.

Kleren uittrekken

Nino C. wordt ook vervolgd voor het gijzelen van het slachtoffer, diezelfde dag. De man is volgens justitie in kamer geschopt, moest zijn kleren uittrekken en mocht de ruimte niet verlaten.

Raadsman Takens ‘voelde aan zijn water’ dat hij nader onderzoek wil, wellicht ook extra verhoren van de aangever en C.’s mede-verdachten. Op zijn verzoek buigt de rechter-commissaris zich hier over. De strafzaak gaat in mei veder.