Het alter ego van Floris Hazemeijer (rechts) verzorgde als gastheer samen met Jamai Loman, zanger, presentator en voormalig winnaar van Idols, de openingshandeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Het alter ego van Floris Hazemeijer (rechts) verzorgde als gastheer samen met Jamai Loman, zanger, presentator en voormalig winnaar van Idols, de openingshandeling. © Lars Smook

Oyfo, culturele hotspot van Hengelo, is nu echt open: kunst, cultuur en techniek onder één historisch dak

HENGELO - Floris Hazemeijer stierf in 1939 maar donderdagmiddag kwam de oprichter van de gelijknamige elektronicafabriek in Hengelo weer een beetje tot leven. Zijn alter ego opende samen met dansers, muzikanten en hoogwaardigheidsbekleders Oyfo, culturele hotspot in de Hazemeijerfabriek in Hengelo.

  1. Wel of niet naar het WK in Qatar? In Twente is er twijfel: 'De situatie daar is echt verschrikkelijk’
    PREMIUM
    VIDEO

    Wel of niet naar het WK in Qatar? In Twente is er twijfel: 'De situatie daar is echt verschrik­ke­lijk’

    HENGELO - We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia. Ook in Twente kijken we reikhalzend uit naar het WK van 2022. Maar is het wel oké om te voetballen in Qatar? Een corrupt land waar volgens Amnesty International de mensenrechten worden geschonden, en waar 6.500 arbeiders om het leven zijn gekomen bij de bouw van WK-stadions. Verslaggever Michel van Ballegooij peilt de stemming op de markt in Hengelo.