Geen zuurstokken van Scherphof dit jaar op de Hengelose kermis.
Volledig scherm
Geen zuurstokken van Scherphof dit jaar op de Hengelose kermis. © Ruud Verhalle/ANP

PVV Hengelo wil uitleg over verpachting snoepkraam op kermis

HENGELO - De PVV wil van het college van B en W weten waarom er dit jaar op de Lambertuskermis geen plek is voor de snoepkraam van Bert en Roely Scherphof.

Naar aanleiding van een artikel in de Twentsche Courant Tubantia wil fractievoorzitter Jeanet Nijhof de kwestie dinsdagavond in de raadsvergadering aan de orde stellen tijdens het vragenkwartier. Bert Scherphof werd vorig jaar nog onderscheiden met de Nijverbij, omdat hij voor de vijftigste keer op de Lambertuskermis stond.

Te laag

Maar dit jaar moet het echtpaar Scherphof verstek laten gaan. Hun plek wordt ingenomen  door een andere exploitant. De reden: de inschrijving van Scherphof voor de verpachting was te laag. Zijn ‘concullega’ bracht een hoger bod uit. Volgens Scherphof zou de gemeente de spelregels voor de verpachting ‘ineens’ veranderd hebben.  Maar de gemeente bestrijdt dat.

Tegenstrijdig

De PVV wil nu van het college uitleg over deze ‘tegenstrijdigheid’. Daarnaast wil de fractie weten of de gemeente alle te verpachten plekken vergunt op basis van open inschrijving, of dat er ook voorrang wordt gegeven aan exploitanten die de gemeente graag op de kermis wil hebben.