Een constructie bouwen van spaghetti en marshmallow blijkt nog niet zo makkelijk. Zeventig meiden uit 2 vmbo van het CT Storkcollege doen mee aan de eerste Girlsday van het ROC van Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Een constructie bouwen van spaghetti en marshmallow blijkt nog niet zo makkelijk. Zeventig meiden uit 2 vmbo van het CT Storkcollege doen mee aan de eerste Girlsday van het ROC van Twente. © Frans Nikkels Fotografie

ROC van Twente wil meer meiden in techniek: ‘Het is niet altijd vies en zwaar werk’

HENGELO - Bedrijven staan te springen om vrouwen voor technische beroepen. Maar er worden er nog maar weinig opgeleid. Bij het ROC van Twente is slechts 12,6 procent van de studenten aan een technische opleiding vrouw. Met de eerste Girls Day probeert de school daar verandering in te brengen.

  1. Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgeslagen’
    PREMIUM

    Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgesla­gen’

    De vrouw zette de fiets neer bij MC de Kolk aan de Bornerbroeksestraat. S. komt naar buiten, steekt een pin in de fietsaccu, klik, los. De accu verdwijnt onder zijn jas en hij loopt er mee weg. Schade: honderden euro’s. Maandagmorgen stond S. voor de politierechter. Voor deze, en nog meer diefstallen, ook van gereedschap. „Ernstige feiten, vervelend voor ons allemaal.”
    Hengelo