Samuel de Koning met Yukan, net voordat de hulphond met pensioen ging.
Volledig scherm
PREMIUM
Samuel de Koning met Yukan, net voordat de hulphond met pensioen ging. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Samuel uit Hengelo moet plotseling definitief afscheid nemen van hulphond Yukan

HENGELO - Het eerste afscheid was al zwaar. Nu moet Samuel de Koning  Yukan definitief missen. De 26-jarige Hengeloër heeft de hulphond, die zijn leven naar een nieuw niveau tilde, moeten laten inslapen. „Hij was mijn grote maatje.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Samuel uit Hengelo heeft er schoon genoeg van om uit te leggen waarom hij geen mondkapje kan dragen
  PREMIUM

  Samuel uit Hengelo heeft er schoon genoeg van om uit te leggen waarom hij geen mondkapje kan dragen

  HENGELO - Samuel de Koning (26) stuit met de voorwielen van zijn elektrische rolstoel op de drempel van de winkel. Hij staat vast. Met zijn linkerhand draait hij aan zijn joystick om de rolstoel in z’n achteruit te zetten. Hij probeert nog eens de winkel binnen te rijden — nu lukt het wel. Bij de ingang staat een bord met ‘mondkapjes verplicht’, een stapel mandjes en een tafeltje met daarop desinfecterende handgel. Samuel rijdt er voorbij. Een verkoopster komt naar hem toe.