Volledig scherm
Willy Grijpma als hulp-Sinterklaas. © Juliette Grijpma

Sinterklaas meldt zich voor arme Kim* uit Hengelo

vijf vragenHENGELO - Kim* (32) uit Hengelo, klant bij de Voedselbank Midden-Twente, schetste zaterdag in deze krant hoe ‘creatief’ ze is met haar krappe budget.

Vijf vragen aan Sinterklaas, die spontaan aanbiedt om Kim* te steunen.

1) De sint aan de lijn, wat leuk!

„Ik ben al zeven jaar (hulp-)Sinterklaas op basisschool Los Hoes in Haaksbergen. Dat werd ik toen de vorige Sinterklaas een hartaanval kreeg en in het ziekenhuis lag. Ik heet Willy Grijpma (60) en woon in Groot Driene, net als Kim.”

2) Waarom belt de bisschop?

„Ik las het stuk over de Voedselbank die even als Sinterklaas optreedt (mede door een actie van de Mixed Lions Club). Het verhaal over Kim en haar kinderen ging me aan het hart. Sinterklaas moet een kinderfeest zijn, hoe hoog schulden ook zijn.”

3) Kan Sinterklaas iets doen?

„Ik ben donderdag 5 december sinterklaas op school in Haaksbergen. Ik kan ’s middags met mijn tabberd aan en de mijter op bij deze familie langs.”

4) En strooit dan wat lekkers...

„Sinterklaas komt niet met lege handen. Als andere mensen wat willen doen, kan ik hun cadeautjes ophalen, voor de kinderen van Kim. Ik wil graag wat doen.”

5) Maar u hebt concurrentie...

„Stuurt de Voedselbank op 5 december Sinterklaas al langs? O, dat wist ik niet. Dan laat ik de eer aan mijn collega. Maar ik zorg wel dat dit gezin cadeautjes krijgt.”

Gul
De schets van de armlastige positie van Hengelose Kim* en haar kinderen (6 en 8) leidde tot veel reacties uit de hele regio. Een Enschedese (37) biedt aan ‘Sint-cadeautjes’ te schenken. „Het doet mij pijn als ik lees dat er kinderen zijn die uit een gezin komen, waar het niet altijd makkelijk is om financieel rond te komen. Terwijl mijn twee kinderen alles krijgen wat ze wensen.” Ze wil anoniem blijven.

De gegevens van Kim* zijn bij de redactie bekend. Voor reacties: b.janssen@tubantia.nl.