Alleen de achtergevel stond er maandag nog.
Volledig scherm
Alleen de achtergevel stond er maandag nog. © Annina Romita

Slopers maken korte metten met Hengelose Teresakerk

HENGELO - Een berg puin, dat is wat nog rest van de katholieke Moeder Teresakerk aan de Meijersweg. De sloop is bijna voltooid. Alleen de achtergevel stond maandag nog overeind.

De Teresakerk werd op 8 juli van dit jaar getroffen door een heftige brand. Het gebouw werd volledig verwoest. Twee weken geleden is begonnen met de sloop van de geblakerde restanten.

Twee opties

De parochianen vonden na de brand tijdelijk onderdak in de Esreinschool aan de Kerkstraat. Over de toekomstige huisvesting is nog geen besluit genomen. Volgens Gerard ter Ellen, vicevoorzitter van het parochiebestuur, zijn er twee opties: nieuwbouw op de oude plek of verhuizen naar de protestantse Bethelkerk aan het Berfloplein.

Doorrekenen

Een adviesbureau is bezig om beide opties door te rekenen. Ter Ellen: „Op basis daarvan maken we een keuze, in overleg met de geloofsgemeenschap.” Uiteindelijk neemt het bisdom een beslissing. Hoelang het nog gaat duren, kan Ter Ellen niet zeggen. „Maar nieuwbouw zal een langere tijd vergen, dat is wel duidelijk.”