Fietsers die op de Drienerstraat staan en daar moeten oversteken (richting Anninksweg en Oude Molenweg) staan gemiddeld 50 seconden stil. Veel te lang vindt de bond.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers die op de Drienerstraat staan en daar moeten oversteken (richting Anninksweg en Oude Molenweg) staan gemiddeld 50 seconden stil. Veel te lang vindt de bond. © Emiel Muijderman

Soms moet je als Hengelose fietsers héél veel geduld hebben op de kruising

HENGELO - Klopt het dat je als fietser in Hengelo behoorlijk lang voor het rode licht staat te wachten? De Fietsersbond Hengelo onderzocht dat gevoel op vijf Hengelose kruisingen. Conclusie: het valt niet tegen. Maar op sommige plekken blijft het bar en boos.

 1. Hoe staat het met goede voornemens in Twentse lockdown? ‘Die 20 kilo moet eraf’
  PREMIUM
  geluiden van de straat

  Hoe staat het met goede voornemens in Twentse lockdown? ‘Die 20 kilo moet eraf’

  Minder bier drinken, een sixpack kweken, afrekenen met online shoppen en sigaretten verbannen: een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Maar ja, hoe gemotiveerd zijn we om onze pleziertjes op te geven na ‘rampjaar’ 2020 én middenin de lockdown? Aileen Slot peilt de stemming in Hengelo, een week na de jaarwisseling. „Het is Covid voor en Covid na. Ik wil er eigenlijk niets meer over horen.”
 1. Blue Monday: Wij helpen je de dag door met deze blije video!
  Play

  Blue Monday: Wij helpen je de dag door met deze blije video!

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'