Volledig scherm
Taeke de Jonge aan de rand van het bad, dat vanaf zaterdag weer geopend is voor zwemmers. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Stadscompliment voor voorzitter Tuindorpbad Hengelo: Dit is een unieke plek

HENGELO - Hengeloër Taeke de Jonge (68) is zaterdagmorgen onderscheiden voor zijn werk als voorzitter van het Tuindorpbad. De oud-huisarts kreeg uit handen van wethouder Gerard Gerrits de Nijverbij opgespeld.

De Jonge neemt na 28 jaar afscheid als voorzitter van het Tuindorpbad. Hij kreeg zaterdag het stadscompliment vanwege zijn grote inzet voor het bad. Gerrits omschreef De Jonge als een doener, die van aanpakken weet. „Een bescheiden mens die zichzelf niet op de voorgrond plaatst maar anderen de ruimte geeft.”

Verbouwd en gerenoveerd

De Jonge was aangenaam verrast door de complimenten. Hij beschrijft het Tuindorpbad als ‘een unieke plek voor Hengelo’. „En dan te bedenken dat het eind jaren tachtig op de nominatie stond om gesloten te worden. We hebben er hard aan gewerkt om het open te houden. Er is veel verbouwd en gerenoveerd.”

Havermout

De Jonge leerde als kind zwemmen in het Tuindorpbad. „De les was ‘s morgens om 7 uur. Ik raakte zo onderkoeld dat ik naar huis getild moest worden en thuis met havermout weer tot leven moest worden gebracht. Daarna gewoon naar school.” Annie Doornbos, oud-raadslid van BurgerBelangen, neemt de taken van De Jonge over. Helemaal weg gaat De Jonge overigens niet: hij wordt toegevoegd aan de onderhoudsploeg van het zwembad.

Volledig scherm
Taeke de Jonge met de Nijverbij. © Cees Elzenga / hetoog.nl