Stormloop op appartementen in woontoren Hengelo

Massale belangstelling  tijdens de inloopavond voor een appartement boven het badhuis aan de Oldenzaalsestraat tijdens,

Gerard Smink

HENGELO - Als één ding opnieuw duidelijk is geworden, dan is het wel dat wonen in de binnenstad voor veel mensen een vurige wens is. En nu het om appartementen gaat boven het aloude badhuis dat gerestaureerd en wel geïntegreerd wordt in een nieuwe woontoren aan de Oldenzaalsestraat, zien vooral veel pensionado’s hun kans schoon. Tijdens een inloopavond gisteren bij notariskantoor Wilbrink en Den Otter, pal tegenover de toekomstige woontoren, was het een komen en gaan van mensen graag opteren voor een alleszins ruim appartement met ruim balkon en uiteraard alles gelijkvloers.”

Centraal

Wietze en Annie Stuurman, allebei met pensioen waren erbij  gisteravond. Ze wonen nu nog in Roershoek, maar zouden best willen verhuizen naar de woontoren. „Mooi centraal gelegen in het centrum”, zegt Wietze. „En de prijsstelling is goed.” Ze hebben al een appartement op het oog. Die willen ze snel in optie nemen.

Vergrijzing

Ine en Gerrit Jannink, ook pensionado’s, wonen nu nog in Hasseler Es. „Door de vergrijzing en het sluiten van de bejaardencentra zijn veel mensen op zoek naar een appartement met goede voorzieningen nabij”, stelt Ine. Gerrit zou het liefst een huis hebben ‘met een garage, maar soms moet je water bij de wijn doen.’ Ze kijken nauwgezet in de informatieve folders die hier op tafel liggen.

Voormalig gemeenteraadslid Stan Horsthuis toont ook interesse. „Ik sta vanaf het eerste moment ingeschreven voor een appartement hier. Het ziet er allemaal goed uit op de tekening.”

Spannend

Projectontwikkelaar Aard van Alsté van Domain Vastgoed genoot van zoveel belangstelling. Maar hij vond het ook spannend allemaal. „We zijn toch jaren bezig geweest met dit plan. De verkoop, daar gaat het uiteindelijk om.”Het aantal voorinschrijvingen lag  boven de 600. Voor het duurste penthouse alleen al heeft Van Alsté liefst zeven belangstellenden. 

Opties

In de loop van volgende week kunnen mensen opties nemen op hun voorkeur-appartement. Als er meer gegadigden zijn, wil Van Alsté een systeem van toewijzing aanhouden. Met welke criteria? Van Alsté: „Daarin spelen veel factoren een rol. Een voorbeeldje. Een man was geïnteresseerd in een appartement in Drienerstate, maar toen hij hoorde over dit plan wilde hij voor een appartement boven Het Badhuis gegaan. Ik zei: Kun je zo lang wachten? HIj zei: Ja. Zo iemand krijgt voorrang.”

Prijzen

Bezwarenprocedures hielden uitvoering van het plan lang op. De prijzen van de appartementen in de woontoren lopen uiteen van 249.000 euro tot 685.000 euro vrij op naam.  Veel mensen die nu animo tonen voor een plek aan de Oldenzaalsestraat hebben in de regel forse overwaarde in hun woningen en met de lage hypotheekrente van nu kunnen zij redelijk goedkoop daar wonen.

In de toren komen 29 luxe appartementen.  De bouw zal in het eerste kwartaal van 2020 beginnen en  een jaar tot anderhalf jaar duren.