ROC-student Stijn van Faassen bij de informatiezuil die is geplaatst bij het waterorgel. Hij stelde samen met een medestudent de kerstshow samen voor het orgel.
Volledig scherm
PREMIUM
ROC-student Stijn van Faassen bij de informatiezuil die is geplaatst bij het waterorgel. Hij stelde samen met een medestudent de kerstshow samen voor het orgel. © Hans Beerens

Te koud voor waterorgel? Niet in Hengelo, met dank aan warme water uit Twentekanaal

HENGELO - De vijver bij de Bataafse Kamp wordt deze donderdag bijgevuld met 150.000 liter water uit het Twentekanaal en dat heeft een mooie bijkomstigheid: het kanaalwater is zó warm dat het niet snel zal bevriezen. Met het gevolg dat een serie kerstshows van het waterorgel zonder risico’s kan doorgaan.

  1. Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’
    PREMIUM

    Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

    Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na zes jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.
    Hengelo