Volledig scherm
Dominee Herman Koetsveld luidt de klokken in de Waterstaatskerk. © Lars Smook

Te laat om lintje door te knippen, protestanten Hengelo houden daarom open huis

HENGELO - Al ruim anderhalf jaar werken de leden van de protestantse gemeente samen in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Een officiële opening is er nog niet geweest. En die komt  ook niet meer. In plaats daarvan houdt de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Hengelo een week lang open huis.

Het wachten was op de verbouwing en uitbreiding van de voormalige muziekschool, achter de Waterstaatskerk. Vorige maand werd de nieuwbouw opgeleverd. „Eindelijk”, verzucht dominee Herman Koetsveld. Het nieuwe gedeelte omvat een multifunctionele zaal, een grote keuken en een aparte ruimte voor de jeugd. 

Lintje doorknippen

Om nu nog een officiële openingsplechtigheid te houden, dat zag het kerkbestuur niet zitten. In plaats daarvan zijn er komende week allerlei activiteiten om de Hengeloërs kennis te laten maken met het nieuwe ‘Huis van Ontmoeting’ van de protestantse gemeente. „Dat is beter dan een lintje doorknippen, anderhalf jaar na de verhuizing.”

Het programma begint morgen met een cantatedienst. Het Kamerkoor en twee solisten voeren de Bachcantate Du Hirte Israels, höre uit. Concerto Barocco zorgt voor de begeleiding op historische instrumenten. Aanvang 17.00 uur. Op woensdag 15 mei geven kerkmusicus Evan Bogerd en bariton Karel Bogerd een lunchconcert. De middag en de avond worden gevuld met activiteiten met en voor de jeugd. 

Noabertocht

Donderdag is er een symposium. Hengelo’s burgemeester Sander Schelberg is een van de sprekers. Om 19.00 uur begint de Noabertocht, een wandeling langs de buren van de Waterstaatskerk. Aansluitend zijn er muzikale optredens in de kerk. Vrijdag om 16.00 uur is er een receptie, met een openbare repetitie van het Twents Jeugd Symfonie Orkest.

Meezingconcert

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur houdt de protestantse gemeente open huis. Om 11.30 uur geeft de Stadscantorij een meezingconcert. Zondag zijn er twee diensten: om 09.00 en 10.30 uur. Kerkgangers worden opgeroepen om vrienden mee te nemen.

 Hier staat het complete programma.