Telgenkamp in Hengelo harkt geld binnen bij Samenloop voor Hoop: 'Trots op onze school'

VIDEOHENGELO - De Samenloop voor Hoop in het FBK-stadion in Hengelo leverde afgelopen weekeinde een bedrag van 45.500 euro op. Ruim een vijfde deel van de opbrengst kwam van basisschool De Telgenkamp.

Met paraplu's, poncho's en capuchons op bereikten de deelnemers van de Samenloop voor Hoop zaterdagavond de finish in het FBK-stadion. Organisator Henk van der Beek sloeg nog één keer op de gong, waarmee het evenement ten einde was. Bij de 24-uurs wandel-estafette liepen teams rondjes om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De start was vrijdag om 18.00 uur, 24 uur later werd de Samenloop afgerond. Lopers mochten elkaar afwisselen, maar sommige deelnemers liepen de hele nacht door.

Teambinding en saamhorigheid

Ook de leerkrachten van basisschool De Telgenkamp deden mee, onder wie Mariëtte Kuyper. "Ik ben commissielid van de Kinderloop en heb ons als school aangemeld. Voor de teambinding en de saamhorigheid en als mooie start van het nieuwe schooljaar. We hebben ruim 10.000 euro opgehaald."

De kinderen van De Telgenkamp liepen vrijdag al een extra samenloop van 24 minuten om de school. De jongens van groep 8 hadden de eer om op het podium het opgehaalde bedrag daarvan bekend te maken: ruim 8000 euro.

Betrokkenheid

Veel kinderen hadden zich ingezet voor het KWF. Zo waren er cakes gebakken en had een groep knuffeltjes verkocht, die gebreid waren door een oma van 92. Wencke Steggink, organisator van de Kinderloop: "Ik denk dat we hebben laten zien dat de kinderen in Hengelo betrokken zijn. Dat ze hopelijk ervoor gezorgd hebben dat veel mensen een betere behandeling en betere tijd krijgen."

Kuyper haalde met haar school het grootste bedrag van alle kinderacties op. "Kippenvel, we kunnen trots zijn op onze school. Maar we hebben het niet alleen gedaan. Iedereen die zich heeft ingezet, verdient een compliment."

Volledig scherm
Blijdschap bij de deelnemers aan de wandelestafette als ze horen dat er 45.500 euro is opgehaald. © Cees Elzenga/hetoog.nl