Oud-burgemeester Wolter Lemstra  wordt geportretteerd bij aanvang van de expositie.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Wolter Lemstra wordt geportretteerd bij aanvang van de expositie. © Metin Fotografie

Tentoonstelling ‘Jij die mij aanziet’ in Waterstaatskerk Hengelo

HENGELO - In de Waterstaatskerk is de expositie geopend met de titel “Jij die mij aanziet.’ Oud- burgemeester van Hengelo Wolter Lemstra deed daarvoor het opening woord en prees daarin de grote verscheidenheid en technieken die door de 15 kunstenaars zijn gebruikt. 

Stadsdichter van Hengelo Hettie Franken droeg een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor in de goed gevulde kerkzaal.

Initiatief

‘Jij die mij aanziet’ is een initiatief van de Kunstcommissie van de Protestantse Gemeente Hengelo in samenwerking met het Kunstcentrum HeArtGallery. De kunstwerken kunnen volgens de organisatie ‘aangrijpend, innemend, of beangstigend zijn, zelfs weerstand of juist compassie oproepen.’ De werken zijn afkomstig uit particuliere collecties, deels uit de kunstuitleen-collectie van HeArtGallery, deels zijn ze speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Lezing

Op zondag 29 september is er om 15.30 uur een lezing door samensteller Jan Noltes met interviews en een groepsgesprek. Ook zijn er dan orgel-improvisaties te beluisteren. Op zondag 13 oktober verzorgt Bert Bertelink van Foto Bertelink een workshop portretfotografie (12.00 - 16.00 uur). Vanaf 15 oktober worden de kunstwerken van de begane grond met die van de 1e etage gewisseld.

De expositie is nog tot 10 november te zien en de openingstijden zijn op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.facebook.com/Waterstaatskerk.