Volledig scherm
PREMIUM
Jop Wieffer en Dzenana Halilovic zijn een van de vele paren in Hengelo die dit jaar in het huwelijk treden. Het gemeentehuis is niet altijd meer de voor de hand liggende locatie, buitenlocaties zijn ook in trek. Dit paar trouwt in de Twentsche Bierbrouwerij © Marieke Amelink

Trouwen in een Hengelose bierfabriek: ‘Toen we deze plek zagen waren we om’

Alternatieve trouwlocatiesHENGELO - Trouwen in Hengelo gebeurt lang niet altijd meer heel ‘klassiek’ in de trouwzaal van het stadhuis. Aanstaande paren wijken regelmatig uit naar alternatieve locaties. Jop Wieffer (29) en Dzenana Halilovic (29) trouwen 18 mei in de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Bijzonder: de trouwplechtigheid is niet overdag maar ‘s avonds.

Het was naast de biljarttafel van ‘t Pleintje, dat de vonk oversloeg. Tien jaar geleden alweer. Nu ze bijna een decennium bij elkaar zijn, vinden ze het een mooi moment om te gaan trouwen, zeggen Jop en Dzenana, beide actief als communicatiemedewerker, Jop bij de gemeente Hengelo, Dzenana bij woningcorporatie Welbions. Allebei woonachtig in Hengelo, de stad waar ze nu ook gaan trouwen. De datum staat al tijden vast: zaterdag 18 mei.