Volledig scherm
PREMIUM
© Annina Romita

Twentevis gaat tot uiterste: ‘Ik laat me niet met 500.000 vissen op straat zetten’

Rolf Woolderink van viskwekerij Twentevis verzet zich met hand en tand tegen een gedwongen vertrek uit de buurtschap Azelo. „Ik laat me na 18 jaar niet met 500.000 vissen op straat zetten.”

Woolderink moet van de kortgedingrechter zijn viskwekerij Twentevis aan de Blokstegenweg per 1 augustus hebben beëindigd. Maar hij heeft tegen die uitspraak hoger beroep aangetekend dat volgens hem over een jaar wordt behandeld, omdat het gerechtshof is overbelast. Daarnaast is hij een bodemprocedure begonnen om aan te tonen dat de Twentevis een agrarische activiteit is waarop het kantoorhuurrecht niet van toepassing is. Deze procedure neemt ‘zeker twee jaar in beslag’, zegt Woolderink.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.