ZGT doet de sigaret volledig in de ban
Volledig scherm
ZGT doet de sigaret volledig in de ban © Lenneke Lingmont

Twents ziekenhuis ZGT voert volledig rookverbod in

HENGELO/ALMELO - Ziekenhuis ZGT wordt vanaf 1 oktober compleet rookvrij. Zowel in Hengelo als Almelo mag op het hele terrein straks - ook buiten - niet meer gerookt worden. Ook e-sigaretten vallen onder het verbod. 

Het Twentse ziekenhuis sluit zich aan bij het initiatief ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. De laatste rookplekken rond het ziekenhuis worden vanaf 1 oktober in de ban gedaan. Ook op de parkeerplaatsen mag niet meer gerookt worden. 

Op steeds meer plekken in Twente geldt een strikt rookverbod. Zo kondigden de Universiteit Twente en voetbalclubs FC Twente en Heracles dit jaar aan dat roken bij hun straks niet meer mag in de buitenlucht.  

‘Uit publieke domein’

“Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weten we allemaal”, stelt longarts Ruben Zaal van het ZGT. “Helaas zien wij dagelijks welke schadelijke gevolgen roken heeft voor de gezondheid van onze patiënten. (...) Gelukkig zien we dat roken meer en meer uit het publieke domein verdwijnt.”

Volgens het ziekenhuis wordt de maatregel gesteund door onder meer de ondernemings-- en cliëntenraad.  Eerder al gaven startte een verbond van Twentse artsen de campagne Heel Twente Stopt.

Poll

Twents ziekenhuis ZGT voert volledig rookverbod in

  • Heel verstandig, sigaretten horen niet thuis rond ziekenhuizen (57%)
  • Wat een betutteling, laat mensen dat lekker zelf bepalen (24%)
  • Nu nog een verbod op vette hap en frisdrank in de kantine? (18%)
3335 stemmen

1Twente sprak op de radio met ZGT-woordvoerder Mark Timmers, luister het interview hieronder terug.