Volledig scherm
Pas in juni wordt duidelijk of en hoeveel financiële ruimte er is om de voorstellen voor nieuw beleid uit te voeren. © ANP XTRA

Verlanglijstje Hengelo kost ruim 8 ton

HENGELO - Ruim 8 ton is nodig om alle ingediende wensen van Hengelose burgers, verenigingen en organisaties voor volgend jaar in vervulling te laten gaan. 

‘Wat verdient extra geld en aandacht de komende vier jaar?’ Die oproep deed de gemeenteraad eerder dit jaar om ideeën op te halen voor de Kadernota 2020-2023. Als reactie daarop zijn vanuit de bevolking in totaal 34 voorstellen aangeleverd, ter hoogte van 802.000 euro in 2020. Dat heeft de gemeente maandag bekend gemaakt.

Ruimte

Op de politieke markt van 22 mei mogen de indieners hun ideeën persoonlijk komen toelichten. Daarnaast heeft de gemeentelijke organisatie ook zelf nog plannen en wensen ingebracht die geld kosten. Pas in juni wordt duidelijk of en hoeveel financiële ruimte er is om al die voorstellen voor nieuw beleid uit te voeren. Op 9 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de Kadernota.

Open

Het college van B en W heeft de externe en ambtelijke voorstellen 1-op-1 doorgestuurd naar de gemeenteraad. Wethouder Mariska ten Heuw (financiën): ”We hebben afgesproken dat we volgens een open bestuursstijl met elkaar omgaan. De raad krijgt daarom nu alle ideeën uit de stad én ambtelijke organisatie voorgeschoteld zonder ‘kleuring’ vanuit het college. Zo kan de raad met de initiatiefnemers in gesprek en uiteindelijk een eigen afweging maken.”