Vernieuwde entree Twentebad in Hengelo is zo goed als klaar

VIDEOHENGELO - De vernieuwde entree van het Twentebad is zo goed als klaar. Bezoekers komen al via de nieuwe ingang naar binnen, maar worden daarna weer naar buiten geloodst. De nieuwe doorlooproutes zijn namelijk nog niet klaar.

Wie voor het eerst bij het nieuwe Twentebad binnenloopt moet even opnieuw oriënteren. De vernieuwde ingang is namelijk geheel aan de andere zijde van het bad. Geen draaideur meer, maar ‘gewone’ schuifdeuren. „Veel makkelijker en veiliger met al die kinderen”, vertelt badmanager Ilija Melisie. Als je je bij de balie meldt om een paar baantjes te zwemmen, wordt je direct weer naar buiten gestuurd. Bouwvakkers zijn namelijk nog druk bezig met de doorlooproutes, nieuwe douches (waaronder douches speciaal voor kinderen) en de badmeesterspost. Melisie: „Veel mensen zien de nieuwe entree en denken dat de hele verbouwing al klaar is. Maar dat gaat nog wel even duren, we verwachten ergens in februari.”

Mindervaliden

Vooral voor zwemmers die slecht ter been zijn wordt de situatie een stuk beter. Direct achter de nieuwe entree zijn nu namelijk al kleedkamers voor mindervaliden. Andere bezoekers zullen straks wel een stukje moeten lopen. Via nieuwe toegangspoortjes komen zij via een lange gang, met beschilderde muur, bij de kleedkamers uit. „Het zal straks even wennen worden voor bezoekers, maar er komt nog bewegwijzering.” Met de verbouwing van het bad zijn miljoenen gemoeid, toch wordt er ook op de kleintjes gelet. Zo liggen de oude straatstenen van de Enschedesestraat nu voor de ingang aan de Lage Weide. „En ook de lichtmasten die voor de Lambertusbasiliek stonden krijgen hier een plek.”

Volledig scherm
© Annina Romita