De nieuwe kleedkamers van ATC'65
Volledig scherm
De nieuwe kleedkamers van ATC'65 © ATC'65

Vernieuwde kantine, keuken en kleedkamers voor ATC’65 uit Hengelo

HENGELO - De uitstraling van de Hengelose voetbalclub ATC’65 moet moderner: dat was de conclusie van het nieuwe bestuur dat in 2017 aantrad. Ruim 2,5 jaar later is de renovatie, en daarmee de modernisering van de accommodatie voltooid. 

„Mensen die hier te gast zijn vinden dat we een flinke slag hebben gemaakt,” aldus Martin Weghorst, voorzitter van de Hengelose voetbalclub. ATC’65 trok in totaal een miljoen euro uit voor de modernisering van de accommodatie, gelegen in het Sportpark Slangenbeek aan de Torenlaan. Hiervoor kreeg de voetbalclub een lening van 750.000 euro, de rest kwam uit eigen middelen.  „We zijn heel knap binnen het budget gebleven. Het ziet er prachtig uit.” stelt de voorzitter. „Zowel van binnen als buiten de club krijgen we erg veel waardering voor ons nieuwe uiterlijk.”

Gasloos

De kantine, keuken en kleedkamers werden aangepakt. Bij de realisatie van het nieuwe clubgebouw lag de focus voornamelijk op energiebesparing en duurzaamheid. Zo kondigt de club aan vanaf nu volledig gasloos te functioneren, ook in keuken en kleedkamers. Dit is voor veel sportclubs een uitdaging, stelt Weghorst.

Opwekken

„Het is voornamelijk lastig vanwege de douches. Men wil natuurlijk een warme douche kunnen nemen na het voetballen, maar zonder gas warm water opwekken is zo makkelijk nog niet.” Bij ATC wordt het warme water nu opgewekt door middel van een zogenoemde Solarfocus pellet cv-ketel. Daarnaast is het hele gebouw voorzien van led-verlichting, in combinatie met bewegingssensoren.