Ben van Veen
Volledig scherm
PREMIUM
Ben van Veen © Lars Smook

Vijf vragen aan Ben van Veen: ‘Alle achttien rotondes komen voor adoptie in aanmerking’

HENGELO - Voormalig CDA-gemeenteraadslid Ben van Veen boekt succes. Vijf jaar geleden drong hij aan op de adoptie van rotondes in de stad. Inmiddels zijn op alle rotondes voorzien van borden, waarop belangstellenden reclame kunnen plaatsen. Dat brengt voor de gemeente geld in het laatje.

Was dus een heel goed idee van jou.

„Ja. Dat dacht ik wel. Ik heb nog niet gehoord wat het oplevert in euro’s, maar alle achttien rotondes komen voor adoptie in aanmerking. Ik heb begrepen van de gemeente dat het regelen van de adoptie is vergund aan contractpartij NPB uit Haarlem, het bedrijf dat ook de lichtreclames regelt. Per geadopteerde rotonde ontvangt de gemeente een vergoeding van NPB. En er zijn al best veel rotondes waarop ik reclame zie. Ik heb van de gemeente begrepen dat de rotondes uitsluitend door lokale bedrijven worden benut.”

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.