Volledig scherm
PREMIUM
Oud-Hengelose Margot Ribberink in Lent. © Selfie Margot Ribberink

Voormalig weervrouw Margot Ribberink heeft nog altijd ‘heel warme gevoelens’ voor Hengelo

Eens een tukkerMargot Ribberink (54) woont met echtgenoot Servaas (53) al langer in de omgeving van Nijmegen dan in Hengelo. De voormalig weervrouw van RTL4 kookt met haar dochters Noor (24) en Lotte (23) graag vegetarisch en weigert nog langer te vliegen.  „Ik kan het niet meer. Krijg er letterlijk buikpijn van.”

Margot, je bent al een jaar uit beeld. Hoe komt dat?

Ik heb een enorme draai gemaakt. In 2013 stopte ik al bij RTL4 en vorig jaar ben ik helemaal gestopt als weervrouw. Mijn passie voor het weer is niet verdwenen. Ik wil nu een groter verhaal vertellen, het verhaal van het klimaat dat verandert. Door met mensen in gesprek te gaan hoop ik dat we ons meer bewust worden wat er aan de hand is.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.