Een kleine voorraad vuurwerk heeft Marije Busscher van Busscher Vuurwerk in Hengelo momenteel: de Twentse lijn, met producten als ‘Anstek’n & knal’n!’ en ‘Ait vedan!’. Veel meer afnemen van haar leveranciers durft ze nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kleine voorraad vuurwerk heeft Marije Busscher van Busscher Vuurwerk in Hengelo momenteel: de Twentse lijn, met producten als ‘Anstek’n & knal’n!’ en ‘Ait vedan!’. Veel meer afnemen van haar leveranciers durft ze nog niet. © Robin Hilberink

Vuurwerkwinkels in Twente huiverig voor inslaan voorraad: ‘Ben er vorig jaar voor 140.000 euro bij ingeschoten’

ALMELO/HENGELO - ‘We zijn aan het uitleveren geslagen’, klonk het eerder deze week bij leveranciers van vuurwerk. ‘Wij hoeven het nog niet’, reageren verkopers in Twente. Ze willen eerst weten of er een verbod komt of niet. Bang als ze zijn dat ze met de handel blijven zitten. En met de kosten. „Want zodra je de handel binnen hebt, moet jij betalen.” 

  1. Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninkskotten levert prachtige plaatjes op
    Met foto's

    Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninks­kot­ten levert prachtige plaatjes op

    Het begint een goede traditie te worden, de autorodeo tijdens de Pinksterfeesten Penninkskotten in Enschede (op het randje van Losser). Ook deze zondag leverde het een aantal hele mooie plaatjes op. Op een goede baan werden er de nodige rondjes gereden en het zand vloog in het rond. Lang niet iedereen haalde de finish, maar voor de bezoekers - die massaal langs de kant van de baan stonden - maakte ook dat het een evenement om met volle teugen van te genieten. En het zonnetje, die hielp natuurlijk ook goed mee.
    Enschede