Woede in Hengelo over aanpak sluipverkeer: ‘Vind je het gek?!’

videoHENGELO - Toezichthouders van de gemeente Hengelo controleren vandaag bij het Stationsplein. De afgelopen dagen kreeg de gemeente veel meldingen over sluipverkeer. Het verkeer zou voor gevaarlijke situaties zorgen voor lijnbussen, voetgangers en fietsers.

Momenteel zijn veel belangrijke kruispunten afgesloten vanwege werkzaamheden. Automobilisten zoeken dus op een andere manier hun weg door de stad. De gemeente plaatst het bericht over de extra controles op hun Facebookpagina onder de hashtag #veiligheidbovenalles. 

Het bericht kan op veel reacties van Hengeloërs rekenen. Zo zegt iemand: „Alles tegelijkertijd openbreken levert dus gevaarlijke situaties op.” Een ander: „Veiligheid boven alles lees ik, daarom alles gelijk tijdig openbreken, cabaret!” De omleidingen zijn volgens velen onduidelijk. „Vind je het gek gemeente Hengelo. Alle grote en belangrijke invalswegen zijn opgebroken. Omleidingen zijn soms onduidelijk en kunnen de verkeersstroom niet aan. Misschien handig om niet alle belangrijke wegen tegelijk op te breken.”

De gemeente reageert zelf ook onder de post: „Wij begrijpen dat de werkzaamheden veel overlast veroorzaken, maar het sluipverkeer levert onveilige situaties op.” 

Klachten

De controles worden gehouden omdat er vanuit NS en de Syntus (onderdeel van Keolis Nederland) klachten kwamen. Een handhaver, die niet met naam genoemd wil worden: „Het is onveilig dat hier auto's rijden als mensen uit de bus willen stappen.” Een boete kost vijfennegentig euro, daar komen nog negen euro administratiekosten bij. Vanochtend hebben handhavers in een uur tijd vier boetes uitgedeeld. Daar kwamen er rond het middaguur nog eens twee bij. „We gaan hier wel vaker staan deze week, vooral tijdens de spitsuren. Automobilisten halen de werkzaamheden aan, maar alles staat duidelijk aangegeven. Deze weg is alleen voor fietsers.”

Volledig scherm
Station © Gemeente Hengelo