De harde wind maakte van de Woolderesloop een vluggertje.
Volledig scherm
De harde wind maakte van de Woolderesloop een vluggertje. © Joyce Landman

Woolderesloop Hengelo ingekort wegens slecht weer

HENGELO - Ruim 500 lopers namen zondag deel aan de derde Woolderesloop. Vanwege de slechte weersomstandigheden waren de trajecten 10 en 15 km ingekort.

De Woolderesloop, uit de reeks van vier, wordt georganiseerd door atletiekvereniging MPM uit Hengelo.

Natte boel

 Door de vele regen bleek niet het gehele parcours begaanbaar, reden om de twee langste afstanden in te korten. De daarop behaalde tijden worden later gecorrigeerd voor deelname aan de competitie.

Winnaars

Bij de mannen won Devi Wolthuizen uit Enschede de verkorte 15 km, de verkorte 10 km kwam op naam van Antoine van Hirtum uit Enschede. Bij de vrouwen won Ingrid Prigge uit Borne de verkorte 15 km, de verkorte 10 km werd gewonnen door Marlin Snuverink uit Delden en Bianca Damme uit Borne.

De kortste afstand was 1,4 km, voor kinderen tot en met 13 jaar. Bij de jongens won Leon Wiedemeijer uit Hengelo, bij de meisjes Bloeme Beersen, eveneens uit Hengelo.

De 5 km werd bij de heren gewonnen door Stijn Jansen uit Enschede. Bij de dames kwam Gemma Frances uit Enschede als eerste over de streep.

Halve marathon

De volgende Woolderesloop is op zondag 15 maart. Inschrijven voor de halve marathon van Hengelo op zondag 5 april, met diverse afstanden, kan vai de website halvevanhengelo.nl