Volledig scherm
Artist Impression vanaf het sportveld langs de Oldenzaalsestraat © Architect Buro SBH

Wooncomplex voor ouderen aan Paul Krugerstraat in Hengelo

HENGELO - Het plan van Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoop van de Paul Krugerstraat 49. In de voormalige kweekschool komen 36 woningen voor ouderen die zorg nodig hebben.

Begin dit jaar is de gemeente gestart met een verkoopprocedure waarbij potentiële kopers een visie moesten ontwikkelen voor het pand. Explorius heeft volgens de gemeente het beste plan. Wethouder Mariska ten Heuw: „We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen, dit plan scoorde het hoogst op zowel kwaliteit als prijs. Het plan past uitstekend bij deze plek. Een aanwinst voor de stad.” 

Volledig scherm
© Lars Smook

Explorius bouwt het pand om naar 36 woningen. Aan de Oldenzaalsestraat komt een nieuwbouwgedeelte van twee bouwlagen, waardevolle elementen blijven zo veel mogelijk behouden. De komende tijd worden plannen verder uitgewerkt, waarna ruimtelijke procedures worden gestart. Aanvullend wil Explorius samenwerken met huisartsen, apotheker en bijvoorbeeld een praktijk voor fysiotherapie, waardoor ze een ‘eerstelijnszorgvoorziening’ ontwikkelen. Conceptontwikkelaar Sien Vels: „Zodra de plannen iets verder uitgewerkt zijn nodigen we onze toekomstige buren uit om kennis te maken.”