‘Wout is Twente’: boze fans wachten spelersbus op

VideoHENGELO - Zo'n vijftig supporters van FC Twente hebben vanavond bij het FBK-stadion de spelersbus opgewacht. Na de 2-0 nederlaag tegen Emmen was voor de fans de maat vol: trainer Gonzalo García García moet opstappen. Een delegatie van supporters heeft uiteindelijk een klein uurtje gesproken met onder andere García. 

De bus mocht aanvankelijk de parkeerplaats niet op: de supporters eisten dat García uitstapte. Dat gebeurde niet. Sander Boschker en Xandro Schenk vroegen de fans rustig te blijven en uiteindelijk mocht de bus het trainingscomplex op. Een delegatie van supporters mocht vervolgens naar binnen om met Boschker, Schenk en García te praten. Het gesprek heeft een klein uurtje geduurd, maar er voor zover bekend niks concreets uit het gesprek gekomen. 

 De supporters zijn niet alleen boos over de resultaten: ze vinden ook dat trainer García vaker Wout Brama moet opstellen. De veteraan van het elftal is sinds de winterstop niet meer opgesteld. Vandaar dat er een spandoek werd meegedragen met de tekst ‘Wout is Twente'. 

FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. 
Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia.
Volledig scherm
FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia. © Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. 
Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia. Sander Boschker en Xandro schenk staan de fans te woord.
Volledig scherm
FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia. Sander Boschker en Xandro schenk staan de fans te woord. © Emiel Muijderman
FC Twente-supporters wachten de spelersbus op
Volledig scherm
FC Twente-supporters wachten de spelersbus op © News United/ Jack Huygens