Professor Erik Roesink (l) en Michiel Staatsen  van NX filtration lieten in 2020 zien hoe hun nanofiltratie membraantechnologie water uit het Twentekanaal zelfs drinkbaar kan maken. Nu hebben ze het voor hun eigen bedrijf nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Erik Roesink (l) en Michiel Staatsen van NX filtration lieten in 2020 zien hoe hun nanofiltratie membraantechnologie water uit het Twentekanaal zelfs drinkbaar kan maken. Nu hebben ze het voor hun eigen bedrijf nodig. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Zo verzekert een Twents bedrijf zich maximaal van water: ‘Vier bronnen, maar het riool zou de mooiste zijn’

Bedrijven komen steeds moeilijker aan schoon water voor hun productie. Het Enschedese NX Filtration ondervond dat aan den lijve. Het moet uit allerlei bronnen water tappen voor een nieuwe fabriek in Hengelo omdat Vitens er geen drinkwater voor over had. „Dat ‘nee’ verraste ons”, zegt CEO Michiel Staatsen. Maar hij loste het slim op.

  1. Monique en Robin runnen een B&B naast het Volkspark: 'Het liefst zien we gasten in hun badjas buiten ontbijten'
    indebuurt.nl

    Monique en Robin runnen een B&B naast het Volkspark: 'Het liefst zien we gasten in hun badjas buiten ontbijten'

    De zon schijnt volop in de grote tuin van Monique (54) en Robin Romarck (58). Aan bloemen, planten en gezellig ingerichte zitplekken geen gebrek. Je vindt er zelfs een hangmat. Ook scharrelen huiskippen Elvis en Presley er vrolijk rond. Sinds september 2021 runnen Monique en Robin Bed & Breakfast Unique aan de Tweede Emmastraat, naast het Volkspark. Monique: “Dit is een droom die uitkomt”.