De dodenherdenking in het Zwolse Ter Pelkwijkpark, een aantal jaren terug.
Volledig scherm
PREMIUM
De dodenherdenking in het Zwolse Ter Pelkwijkpark, een aantal jaren terug. © Archief Frans Paalman

Aandacht voor Oekraïne tijdens dodenherdenking in Oost-Nederland: ‘Het is niet alleen terugkijken’

met pollTijdens dodenherdenking op 4 mei wordt niet alleen stilgestaan bij Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog, óók bij de huidige situatie in Oekraïne. De wijze waarop loopt flink uiteen. ,,We willen niet focussen op één brandhaard.”

15 reacties

 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Ik zit niet te wachten op het betrekken van Oekraine in dit soort herdenkingen. Ik heb niks met dat land. We herdenken onze oorlog. Als we nu Oekraine daarbij betrekken, waarom volgend jaar dan niet Syrie? Die mensen veroorzaken hun eigen oorlogen, laat mij erbuiten. Als dit zo doorgaat ga ik niet meer naar de herdenking.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan Veenstra, Oekraïne ligt in onze regio. We drijven veel handel met dat land. Wat hebben wij met Jemen te maken. Je kunt je het leed van de hele wereld niet aantrekken.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  @ Ja Ralph ben het helemaal met je eens! Maar doorslaan doen we hier met alles.Ergste vindt ik de uitspraak van Poetin en die gast die constant Zelensky over Nazi zus en zo! Ik denk maar zo kijk eens in de spiegel!
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Dodenherdenking op vier mei is voor de tweede Wereldoorlog,dat leerde ik mijn kinderen en leer ik mijn kleinkinderen,en dus nergens anders voor
 • Ralph te Mebel

  2 maanden geleden
  Nee, nee en nog eens nee. Ongelooflijk dat er überhaupt aandacht word besteed aan Oekraïne, tijdens onze Nationale Dodenherdenking. Het gaat om onze gevallenen..... Oekraïne krijgt in mijn ogen al veel te veel aandacht...verder laat ik het hierbij.