Het water in de Vispoorthaven in Zutphen staat vanwege de droogte en de lage waterstand in de IJssel schrikbarend laag. Er geldt een in- en uitvaarverbod. Ondanks het warme weer kunnen recreanten dus niet van hun bootje genieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het water in de Vispoorthaven in Zutphen staat vanwege de droogte en de lage waterstand in de IJssel schrikbarend laag. Er geldt een in- en uitvaarverbod. Ondanks het warme weer kunnen recreanten dus niet van hun bootje genieten. © Arjan Gotink

Aanhoudende droogte leidt tot deze acht problemen: ‘Er komt nog meer aan’

Het regent al weken niet noemenswaardig en het neerslagtekort bereikt binnenkort het dieptepunt van 2018. Ondertussen zorgt de aanhoudende droogte voor allerlei ongemak. Acht belangrijke regionale droogteproblemen op een rij. ,,Deze droogte is funest.”

28 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Ma Vd Zan, ook zo’n onzinnige opmerking. Er komt diesel in het water. Hoe komt U erbij. Er komt helemaal geen diesel in het water. Als op het Amsterdam Rijnkanaal een tanker 60.000 liter diesel verliest ruimt Rijkswaterstaat het niet op maar zeggen ze dat het wel verdampt.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Ma Vd Zo’n, 600 liter voor een heel jaar is niet veel als je het vergelijkt met mensen die vliegen,met de auto naar Zuid Spanje rijden. Je gebruikt de boot om het hele jaar te recreëren i.pv. dat je uitjes met de auto maakt. 600 liter is 12 liter in de week. Nog niet eens.
 • MY VR

  1 maand geleden
  Meneer Eggerding: De aarde biedt genoeg om aan ieders behoeften te voldoen, maar niet aan ieders hebzucht. (Mahatma Gandhi) 600l is veel. Voor u wellicht niet, maar vergeet niet dat u ONZE AARDE/ONS WATER hiervoor gebruikt. Het is niet uw eigendom, het water. Het is van iedereen. Er hoeft maar een klein beetje diesel in het water te komen, en AL het water van ons is vervuild. Vrije tijd is prima. En toch moeten we echt verminderen, vele malen meer. Voor ons en de toekomstige generaties.
 • MY VR

  1 maand geleden
  Ik hoop dat niet veel mensen zoals U denken, meneer Eggerding. Ik ben trouwens geen 'je', maar een 'u'. Respect voor elkaar blijft ook bestaan wanneer dit schrijven anoniem gebeurd. Voor u een citaat van Simon Vestdijk:De mens hoeft zijn egoïsme niet af te leggen om goed te zijn, - hij hoeft er alleen maar een andere vorm aan te geven. Door zich in zijn medemens te verplaatsen, zich één met hem te voelen, veredelt hij zijn zelfzucht, - door zijn 'zelf' uit te breiden en meer omvattend te maken".
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Daniël de Boer, waar het om gaat is dat mensen watersport decadent en milieu belastend vinden. In een heel jaar varen verbruikte ik 600 liter dieselolie. Dat is mijn vrijetijdsbesteding waardoor ik niet hoefde autorijden of vliegen. 200 uur varen met 600 liter dieselmotor een heel jaar. Alleen altijd thuis blijven is beter voor het milieu.