Daniël Tolsma kreeg bezoek van de actiegroep Tyre Extinguishers.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël Tolsma kreeg bezoek van de actiegroep Tyre Extinguishers. © Ronald Hissink

Activisten razen door regio op zoek naar ‘vervuilende’ grote auto’s: ‘Zijn we helemaal gek geworden?’

Autobanden leeg laten lopen om het aantal benzineslurpende grote auto’s terug te dringen. De actiegroep Tyre Extinguishers ziet dit als middel om dat doel te bereiken, recent in Apeldoorn en Zwolle. Het liefst slaat de groep elke week genadeloos ergens toe. Slachtoffers zijn er klaar mee: ,,In de buurt staan de camera’s op scherp.”

50 reacties

 • Bart Man

  9 uur geleden
  Ik vraag me af onder welke wet dit strafbaar is.
 • Andre Eggerding

  1 dag geleden
  @ Arend van Faassen, over welke optie heb je het?
 • G. Schouten

  1 dag geleden
  Beste Arend, Milieuproblemen die u veroorzaakt ziet worden door veeboeren. Noem ik erg kortzichtig. Onze grootste problemen ontstaan door de bevolkingsaanwas. Eggerding geeft o.a. een goede uitleg van de valkuilen waarin D66 gelooft. Er zijn grenzen aan de economische en ecologische draagkracht van ons land. Voor onze behoefte aan energie, woningen, infrastructuur en bedrijfsterreinen zal veel groene ruimte nodig zijn. In de Noordzee wordt hiervoor de visserij al gesaneerd nu de boeren nog.
 • joyce pierik

  1 dag geleden
  We hadden onze auto nodig om een caravan te trekken. Jaren heerlijke vakanties gehad met de kinderen. Nu rijden we nog maar 5000 km per jaar. De hoge instap is nu fijn voor mij nu we "ouder" zijn. De auto is inmiddels 14 jaar oud. En in het dorp doe ik alles op de fiets. En blijf met de vingers van andermans spullen af.
 • Arend van Faassen

  1 dag geleden
  André Eggerding volgens mij is de enige optie juist door D66 ingebracht maar wordt dat door een kleine groep industriëlen juist op allerlei mannier tegengewerkt.