Anne Prins-van den Bergh (26) blijft liever commissielid in Houten.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Prins-van den Bergh (26) blijft liever commissielid in Houten. © Angeliek de Jonge

Anne (26) kon als een van de eerste vrouwen raadslid voor de SGP worden, maar bedankt voor de eer

Anne Prins (26) uit Houten had geschiedenis kunnen schrijven. Omdat ze als vrouw raadslid voor de SGP kon worden, maar vooral omdat ze met voorkeurstemmen was gekozen. Met om precies te zijn 272 stemmen.

6 reacties

 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Zet jezelf dan idd. niet op een kieslijst. Mensen zijn een mooie worst voorgehouden die niet te eten blijkt te zijn. Is ook niet gek dat mensen steeds minder vetrouwen hebben in politiek en vrouwen. Dit geldt m.i. ook voor mannen die dezelfde dingen flikken. Stond hier ook een artikel over maar dat is helaas alweer weggehaald. Waarom alleen shamen naar vrouwen als mannen precies hetzelfde doen?
 • J Ano

  2 maanden geleden
  Zo werkt dit toch ook met BN-ers als lijstduwer? Zij was dus gewoon een lijstduwer.
 • Sander van Schoonhoven

  2 maanden geleden
  Hahaha, en dan stond hier in de krant op 8 maart jongstleden één of andere deskundige Julia Wouters (politicoloog) op hoge poten te verkondigen dat het slecht gesteld was met het aantal verkiesbare vrouwen in oost-Nederland. Uiteraard alles op het conto van die mannencultuur. Nu Julia, neem je even notie van deze kwestie? Kansen zijn er echt wel, maar dan moeten ze wel aangepakt worden.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Ach, in Zwartewaterland is er een plaatselijke partij die het zelf voor de verkozenen beslist. Kan je helemaal je vraagtekens bij zetten.
 • Adrie Jehee

  2 maanden geleden
  Denk je op een lage plaats te gaan staan, word je toch met voorkeurstemmen gekozen. Wat een pech. Nou ja, toch maar niet dan. Wat een enorme blamage. Kun je als vrouw wat betekenen in die partij, krijg je cold feet. Is het de leeftijd? Over een jaartje of tien dan maar?