Ceo Anne Hettinga van Arriva Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Ceo Anne Hettinga van Arriva Nederland. © Arriva

Arriva doet niet mee aan aanbesteding vanwege slechte Chinese bussen

Arriva doet niet mee aan de nieuwe aanbesteding voor het busvervoer in IJssel-Vecht. Het vervoersbedrijf zou dan de 246 elektrische bussen verplicht moeten overnemen van Keolis. En dat ziet ceo Anne Hettinga van Arriva Nederland onder andere vanwege de aanhoudende problemen met de Chinese bussen niet zitten. 

24 reacties

 • doe mijn best

  1 jaar geleden
  Ze hadden de elektronische VDL bussen moeten nemen. Kijk naar Scandinavië daar rijden ze met bosjes en hebben weer een flink bestelling gedaan . En dat zegt toch wat. In het zuiden zie veel Iveco's rijden die voldoen naar zeggen ook goed. Koop je droom een nacht merrie bedoelen ze.
 • Marcel Bekhof

  1 jaar geleden
  Is het echt waar dat er 259 waardeloze elektrische Chinese bussen rondrijden, of is dit sfeermakerij uit een bepaalde (ik kan niet zo gauw bedenken welke) hoek? Dat zal toch niet hè? Zou wel heel erg triest zijn!
 • Willem Heerema

  1 jaar geleden
  @ kor Flokstra Kor: Dat zie je tegenwoordig bij meer bedrijven/; directies die ambities stellen die onuitvoerbaar zijn. Overigens in dit geval wist Keolis ook niet zeker of de BYD-bus wel tijdig geleverd zou worden, echter verzweeg dit. En daar ging het issue met hen over.
 • kor Flokstra Kor

  1 jaar geleden
  De overheid heeft de eis toen gesteld dat alles electrisch moest bij deze consessie,maar dan ook binnendegesteldetermijn.Dus ga je als vervoersbedrijf op zoek naar een bedrijf die de bussen kon leveren binnen de gestelde termijn kan leveren. BYD kon ze als enige optijd leveren. Dus kwamen de bussen ook exact optijd. Met dit verhaal kun je beter de schuld bij de overheid leggen want die stelt eisen aan iets wat nog in de kinderschoenen staat. Beter was dat men dit stapsgewijs hadden ingevoerd
 • Egbert Goossen

  1 jaar geleden
  Hoop en wens dat in de nieuwe aanbesteding de wijk Assendorp/Pierik in Zwolle niet vergeten wordt. Na 18.00 uur en in het weekend rijdt er geen bus naar het ziekenhuis en het station zodat mensen die slecht ter been zijn daar niet naartoe kunnen. SCHANDE!