Een agent in gesprek met jonge demonstranten voor de poort van Legerplaats Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Een agent in gesprek met jonge demonstranten voor de poort van Legerplaats Harskamp. © Raphaël Drent

‘Auschwitz back for blacks’: relschoppers mogelijk vervolgd voor leuzen tijdens veldslag Harskamp

De relschoppers die dinsdagavond rond een protest tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen in Harskamp racistische leuzen als ‘Auschwitz back for blacks’ riepen, krijgen daar mogelijk nog een straf voor. 

5 reacties

 • Eddy Masselink

  2 jaar geleden
  Met duizenden tegelijk wordt ons Nederland overspoeld met vreemdelingen. Hoe erg hun situatie in enkele gevallen ook is, er is jaren geleden al een grens overschreden. Ik herken daardoor nota bene mijn eigen Nederland niet meer. Het land dus waarvoor mijn vader in de oorlog in het verzet heeft gevochten en voor onze vrijheid, onze tradities, ons welzijn en onze aard zijn leven op het spel heeft gezet.
 • B. Noniem

  2 jaar geleden
  Op zich niet echt een goed idee om vluchtelingen uit een oorlogsgebied vlakbij een schietterrein te plaatsen, of zou dit met opzet door onze bewindvoerders bedacht zijn om ze zich thuis te laten voelen?
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Tja, WIJ begrijpen die Boosheid zeker.. Want er komen ook IS strijders mee, woningnood is erg hoog, lange wachtlijsten voor een huurwoning ( m'n dochter wacht al 7 jaar op een huurwoning) hoge werkloosheid, weinig woningen beschikbaar. Iedereen is welkom, maar er is een Grens, een Grens met alles.. Miljoenen mensen begrijpen deze Boosheid wel.. Maar ik zeg altijd, iedereen is welkom in Nederland, maar !
 • René Steman

  2 jaar geleden
  Deze mensen gaan in de toekomst niets maar niets bijdragen aan de maatschappij en blijven hun leven lang uitkeringstrekkers. Ik begrijp de reacties heel goed wederom worden mensen binnen gehaald die een prio krijgen op de wachtlijst voor een woning. De haat en verzet tegen deze groep mensen en overige gelukszoekers wordt veroorzaakt door het totale wanbeleid in dit soort situaties.
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Goedzo, keihard aanpakken dit tuig. Ze hebben in 1 dag meer overlast veroorzaakt dan al die asielzoekers ooit zullen doen aldaar.