Lichtenvoorde, boerenprotest bij gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Lichtenvoorde, boerenprotest bij gemeentehuis. © Jan Ruland van den Brink

Boer zoekt vrouw versus de megatrekkers: de steun voor de radicale acties kalft af

met video'sNu de radicale tak van de boeren de afgelopen week opnieuw bij minister Christianne van der Wal op de stoep stond, politiewagens vernielde, banden in brand stak, mest uitreed en wegen blokkeerde, lijken de protestacties een nieuwe fase in te gaan. Is daar nog steun voor vanuit de maatschappij?

8 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Iemand die in zijn bestaan wordt bedreigd en daar tegen bezwaar maakt wordt meteen in een radicaal hoekje gezet. Zo lust ik er nog wel een paar, dat is stemming maken die ongegrond is. Merendeel van de NL bevolking heeft liever dat dit rampenkabinet stopt, dan dat de boeren stoppen.
 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Ik zou wel eens willen weten wat de reacties zouden zijn als er gemeld zou worden dat per 1 januari 2023 de hypotheekrenteaftrek zou verdwijnen, de zorgtoeslag en kinderbijslag gehalveerd. Drie ingrijpende maatregelen, van essentieel belang voor boeren, zijn in het verleden getroffen, van mestreductie/injectie tot melkquotum en nu dus stikstofreductie. Er zou een burgeroorlog uitbreken, de Randstad zou een oorlogsgebied worden en 'fatsoenlijke' mensen zouden massaal eigen rechter gaan spelen.
 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  wat erg dat je een uurtje in de file staat he... wat naar dat je te laat komt, en wat verschrikkelijk dat men nu gaat protesteren .... het zal je maar overkomen, je hele bedrijf naar de knoppen voor de knoflookpad ... mensen denk eens na ... nu de boeren volgende keer jullie met wat je dan ook doet ..
 • Barlaeus

  1 maand geleden
  Fijn dat in dit artikel gesproken wordt van "de radicale tak van de boeren". Het betreft een relatief kleine groep die terroristische activiteiten ontplooien. Deze moeten als terroristen worden opgepakt en berecht. Dan kan de aandacht gaan naar constructieve zaken. Dan kan overleg plaatsvinden met boeren die kunnen denken en praten. Deze radicale tak van de boeren kan niet goed denken en evenmin goed praten, dus slaan ze er maar op los.
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  We weten nu wel dat ze boos zijn. Ophouden en luisteren