Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Burgemeesters boos over negeren kleine criminaliteit door agenten: ‘Daar gaat de politie niet over’

Burgemeesters in Oost-Nederland zijn boos over een uitgelekte lijst, waaruit blijkt dat de politie weinig of geen energie meer wil steken in kleine overtredingen als winkeldiefstal, oplichting en dierenmishandeling. De bestuurders willen hierover een stevig gesprek voeren met de politie en het Openbaar Ministerie.

4 reacties

 • M.M. Bonder

  2 maanden geleden
  Wat hier duidelijk wordt, is dat er niet jaren bezuinigd had moeten worden. Het opnieuw opleiden van een uitgebreidere politiemacht duurt een aantal jaren. Kleinere politie en rechterlijke macht betekent niet automatisch minder criminaliteit! Dat blijkt maar weer.
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Oplochting tot 2.000 euro is ook heel bijzonder. Iemand die daar onder blijft en meerdere keren oplicht zal dan niet snel op de radar komen. Net zoals de andere zaken die worden allemaal uiteindelijk groter.
 • Familie Wilbrink

  2 maanden geleden
  Schop dan het kabinet rutte eruit dat dan niet al het geld naar de rijken gaat dat er niet overal bezuinigt word dat de zorg , politie , brandweer , leger gewoon geld heeft om mensen aan te nemen en goed kan opleiden
 • Diederick de Groot

  2 maanden geleden
  Net zoals bij alle beroepsgroepen gaat het om geld en mankracht. Als er van een of beide niet genoeg is, moeten er keuzes gemaakt worden. Niet leuk, niet goed, niet wenselijk, maar helaas onvermijdelijk.
 1. Slachtoffer (17) van overval in Apeldoornse snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’
  PREMIUM
  met video
  4

  Slachtof­fer (17) van overval in Apeldoorn­se snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’

  Zelfs de voorzitter van de rechtbank zegt er kippenvel van te krijgen. De tijdens de zitting getoonde camerabeelden van de gewapende overval die Yavuz I. (46) in oktober op cafetaria De Gildehof in Apeldoorn pleegde, hakken er flink in. Vooral de noodkreten die een destijds 16-jarige medewerkster slaakt als ze met een mes bedreigd wordt, gaan door merg en been.
  Apeldoorn