Een team van Defensie dat met een Chinookhelikopter toevallig bij de ongevalslocatie vloog, landde naast de N59 om hulp te verlenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een team van Defensie dat met een Chinookhelikopter toevallig bij de ongevalslocatie vloog, landde naast de N59 om hulp te verlenen. © HV Zeeland

Chinook-bemanning ziet dodelijk ongeluk Zeeland en komt meteen in actie: ‘Heftigste dag in mijn carrière’

Ze twijfelden geen moment, vroegen zelfs niet om toestemming om te landen. De bemanning van een Chinook zette haar defensiehelikopter naast de brokstukken op een Zeeuwse rijksweg voor eerste hulp. Een zeer ongebruikelijke actie. ,,Maar we zagen geen andere hulpverleners.’’

4 reacties

 • B. J. Stijf

  5 maanden geleden
  Mischien was het ook verstandiger geweest dat onze regering meer helikopters aangeschaft had dan van die straaljagers die we nergens anders voor kunnen gebruiken dan in oorlogssituaties. Die hefschroef vliegtuigen kunnen veel goeds doen in vredestijd.
 • N. vd Meulen

  5 maanden geleden
  Chapeau defensie 👍...ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden 😞
 • B Pluum

  5 maanden geleden
  HELDEN!
 • Roland Heerschop

  5 maanden geleden
  Als normale dingen bijzonder worden vraag je je af wat er nog echt bijzonder is. Hulde voor de militairen die dit de normaalste zaak van de wereld vinden, dat maakt hun bijzonder.
 1. Hoogoplopende ruzie legt bom onder duivenmelkersclub in Putten: ‘Gemene, vuile rotstreken’
  PREMIUM
  met video
  6

  Hoogoplo­pen­de ruzie legt bom onder duivenmel­kers­club in Putten: ‘Gemene, vuile rotstreken’

  De duif mag dan het symbool van vrede zijn, in Putten is het allesbehalve dat. Vechtpartijen, beschuldigingen van fraude, financiële belangen, royementen en een rechtszaak kosten uiteindelijk de 90-jarige oude duivenvereniging van Putten de kop. Oud-leden zien maar één schuldige: de succesvolle familie van Zoeren. Geen enkele andere duivenvereniging op de West-Veluwe wil ze nog hebben.