Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘code zwart’.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘code zwart’. © Robin Utrecht

Code zwart dreigt in onze ziekenhuizen, maar wat betekent dat?

Alarmerende berichten afgelopen week vanuit de ziekenhuizen in Oost-Nederland. Bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen wordt het doemscenario van code zwart al uit de kast gehaald. Ook de veiligheidsregio IJsselland luidt de noodklok. Maar wat betekent code zwart? En hoe dicht zitten we ertegenaan?

18 reacties

 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Met dank aan de niet gevaccineerden
 • Evert Slager

  2 jaar geleden
  Sina Hogenboom , dan ben je waarschijnlijk één van de weinigen . Heb het zelf gehad ben er goed ziek van geweest . Verder er gelukkig goed afgekomen . In mijn omgeving een jonge vent van 37 jaar , sportief heeft 4 maand halve dagen gewerkt omdat hij na 3 uur de koek weer op was , mensen in de buurt en familie met ambulance naar ziekenhuis . Dus mijn advies is , houd je aan de maatregelen en zorg ervoor dat je het niet krijgt . Het is geen simpel griepje.
 • Sina Hogeboom

  2 jaar geleden
  Ik weet niet wat het is met die corona heb nooit gehad en nooit iemand gezien met corona.Ja op plaatjes dat wel zelfs niet op tv!!Wordt het niet teveel opgeklopt!!
 • Paul Roodbol

  2 jaar geleden
  Er is maar één oplossing: niet meer ouwehoeren en zeer strenge lock-down. Een kleine minderheid met grote bekken klagen aan stuk door maar hebben geen enkele oplossing. Ik ben het zat al die zielige verhalen te moeten aanhoren van slachtoffers van de zeer bescheiden mastregelen. Er is een grote meerderheid die strenge maatregelen zal accepteren. De enorme druk op de zorg schreeuwt om zeer vergaande maatregelen.
 • Erik Klooster

  2 jaar geleden
  Teveel ongevaccineerden en teveel gevaccineerden die denken dat alles weer kan na 2 prikken (spoileralert: ziek worden met aansluitende ziekenhuisopname is geen uitzondering en evengoed een kans om anderen te besmetten). Gecombineerd met 2 zachte heelmeester Mark & Hugo (je weet die van die stinkende wonden) en voilà: recipe for disaster.