Coronapatiënt Gert uit Heerde zit thuis aan zuurstof, en met hem duizenden anderen: ‘Nog een lange weg te gaan’

videoTijdens de pandemie in Nederland lagen meer dan 12.000 ernstig zieke coronapatiënten thuis aan het zuurstof. Zij werden niet meegeteld in de ziekenhuiscijfers, wat betekent dat het coronavirus in Nederland nog harder heeft toegeslagen dan gedacht. ,,Hier in mijn eigen omgeving kan ik veel beter tot rust komen", vertelt Gert Palm uit Heerde.

7 reacties

 • Berjan Visch

  1 jaar geleden
  Sander, ja dat is bij mij opgekomen, omdat ik de grafieken heb bekeken. En zoals in de grafieken is te zien wordt een groot deel van de zuurstofbehoefenden pas na het begin van de vaccinatie campagne geregisteerd. En over het algemeen zijn deze ook een stuk ouder dan 40. Ik heb de feiten ook niet bedacht. En ik heb het ook niet over alle pantiënten.
 • Ongeveer Precies

  1 jaar geleden
  Berjan, is het wel bij je opgekomen dat er mensen met COVID opgenomen zijn voordat er met vaccineren werd begonnen? Dat prikkie was lange tijd nog niet beschikbaar, dan kun je patiënten niet verwijten bewust voor niet vaccineren gekozen te hebben. Het is goed en wel pas een halfjaar geleden dat de hele bevolkingsgroep van 40 jaar en jonger überhaupt in aanmerking kwam voor een eerste prik hè. Misschien zijn je conclusies iets makkelijk.
 • Berjan Visch

  1 jaar geleden
  Dat klopt sina...alleen de kans dat je in het ziekenhuis beland en aan t zuurstof moet is aanzienlijk kleiner na een prikkie. Dat weet je als je de moeite neemt de statistieken te bekijken.
 • Roel Akkerman

  1 jaar geleden
  Beterschap, maar als de zorginstellingen en overheid nu eens wat eerlijker het hele verhaal vertellen dan kan dat helpen voor het begrip. Hoeveel rokers heeft Nederland? En hoeveel daarvan hebben COPD, en hoeveel hadden zonder Corona al een zuurstofapparaat thuis? Van de Corona patiënten die nu thuis behandeld worden met zuurstof hoeveel daarvan hadden al Long problemen en/of rookten? Tja dat kunnen/willen we niet zeggen. 🤷🏻‍♂️ Weten we na 2 jaar nog niet wie kwetsbaar is?
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Even dit Berjan je kan Corona krijgen als je een vaccinatie hebt gehad.Mijn zwager en zus ook geprikt en toch Corona.Dus domme reactie van jou!!
 1. Lezers over asielzoekers die fietsen krijgen: ‘De omgekeerde wereld!’
  PREMIUM
  lezersreacties
  65

  Lezers over asielzoe­kers die fietsen krijgen: ‘De omgekeerde wereld!’

  Om te voorkomen dat er veel gestolen fietsen verhandeld worden in Kampen, krijgen asielzoekers in het azc in Dronten fietsen die ze zelf moeten onderhouden. Dit plan krijgt maar weinig sympathie van lezers: ‘Ik denk dat ik maar eens een oude auto ga jatten, misschien krijg ik dan van het Rijk een nieuwe.’
  Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Oldebroek, Rijssen-Holten, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Lelystad